Thursday, March 29, 2012

Aisyah ada permainan baru...

As salam...

Aisyah dapat mainan baru....yeye...mmmm....

Alahai anak dara umi ni, umi beli mainan tak nak main pun, kotak ni jugak jadi pilihan... Petang tadi, ada barang yang aku redemm dengan Mead Johnson dah sampai... Kotak tu aku letak dah asing, mulanya abang nya lah yang ambik buat main... Agaknya dia tengok abang dia seronok sangat main, dia pun sama naik la ngan abang dia...




Caa main apa la tu ye..... (Nama manja Aisyah)



Main la Caa... Asalkan Caa hepi, umi pun hepi.... Nanti bila dah puas, nanti panggil la umi ye...hehehe Umi sayang Caa...

Tuesday, March 27, 2012

Aisyah dan lagu intro Upin & Ipin

As salam...

Budak-budak memang minat betul dengan Upin & Ipin... Termasukla anak-anak aku sendiri... jom tengok video anak dara ni yang excited sangat dengan kartun ni.... Itu baru dengar intro lagu nak mula....hahahaha

 Enjoy....

video

Saturday, March 24, 2012

Selamat Hari Lahir Sayang...

As salam...

Selamat Hari Lahir buat suami ku yang tercinta.. Doaku buatmu sayang...


Untuk pertama kalinya aku buat kek besday nya ... 


Inilah hasilnya.... Don't judge buy its cover...hehehe

Hari spesel ni, aku masakkan Nasi Arab, gulai daging & ayam rempah...

Buat suamiku, terima kasih atas segalanya... kerana dirimu adalah suamiku yang tersayang dan yang terbaik... Semoga rumah tangga yang dibina kekal hingga ke akhir hayat kita...

Friday, March 23, 2012

Aisyah, 10 bulan suda....

As salam....

Hari ni ada appointment dengan cik misi... Hari ni genap Aisyah 10 bulan... Anak dara umi sorang ni makin besar makin lincah.... Aisyah baru 7.3kg... "Mek Cah" ni memang kecik orangnya.... Anak dara sorang peneman nak berborak dengan Umi bila besar nanti...


 


Thursday, March 22, 2012

Alahai Muhammad Amar...

As salam.... 

Punya la payoh nak tido budak ni hari ni...Adoyai.... 

Tido la...Umi pun ngantuk dah tunggu awok ni....


Last-last....macam ni baru boleh tido....Ayoyo...pelik betul budak sorang ni...

Wednesday, March 7, 2012

Hepi Besday Aiman!!

As salam....

Besar dah anak bujang umi ni..... Tahun ni Aiman dah 7 tahun.... Umi ucapkan Selamat hari lahir buat Aiman... Umi doakan Aiman jadi anak yang baik & soleh....


(Besday Amar hari tu pakai baju Angry Bird... Kali ni Aiman pun sama... Sume dah terpengaruh dengan Angry Bird...hehehe)

Monday, March 5, 2012

Jom memancing...

As salam...

Oleh kerana cuti banyak sangat nak kena habiskan, aku dan suami plan ambik cuti hari jumaat semata nak gi memancing...hehehe

Planning nak pergi memancing udang... Aku memang gemar makan udang... Lagi-lagi lepas tengok rancangan dalam tv baru-baru ni yang datang memancing kat Kuantan...

Kami pergi memancing kat Sungai Belat dekat dengan Bukit Rangin... Tapi nasib rezeki kurang baik sebab cuaca baru lepas hujan jadi air sungai pun keruh... maka rezki untuk hari ni...



Muka hepi dapat pegi memancing....

Tengok muka cik abang semangat sungguh....

Teringat masa budak-budak dulu, ayah aku suka datang memancing udang kat sini... Kat sini memang femes dengan udang sepit biru... Kekadang ayah aku buat balik berkilo banyaknya.... Sedapnya la udang....

Kecur air liur bila tengok udang... Yang gambo kat atas ni aku makan masa pergi Thailand dulu...

Kena cari udang ni....hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...